Sanna

Olen helsinkiläinen kaupunginhallituksen jäsen ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu. Olen 44-vuotias, kolmen koululaisen äiti: kaksi on yläasteella ja nuorimmainen ala-asteella. Perheemme asuu Länsi-Pakilassa Pirkkolan vieressä.

Työskentelen Pelastakaa Lasten kansainvälisissä ohjelmissa asiantuntijana. Aiemmin olen ehtinyt toimia muun muassa projektijohtajana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, tiedottajana YK:n väestörahastossa ja toimittajana Helsingin Sanomissa. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri.

Valtuutettuna olen toiminut kaupunginhallituksen lisäksi lukuisissa muissa tehtävissä: olen muun muassa puheenjohtanut varhaiskasvatuslautakuntaa ja ollut jäsenenä sosiaalilautakunnassa. Lisäksi minut on valittu useana vuonna tärkeään tehtävään: neuvottelemaan Helsingin budjetista vihreän valtuustoryhmän edustajana. Olen iloinen siitä, että kuluvalla valtuustokaudella saimme lisättyä rahaa esimerkiksi opetukseen ja varhaiskasvatukseen jokaisena vuonna!

Synnyin vuonna 1972 Bonnissa Saksassa, mistä palasin puolivuotiaana perheeni mukana Suomeen. Lapsuuteni vietin Pakilassa kahden veljeni kanssa metsissä rymyten. Lukion kävin II Norssissa Haagassa. Olen asunut myös Lassilassa, Hakaniemessä ja Kalliossa. Opintoni ja työni ovat kuljettaneet minut asumaan Pohjois-Kalifornian Modestoon, Berliiniin ja Etiopian Addis Abebaan.

Mieheni Atso on ohjelmistoalan yrittäjä. Kun syntyperäisenä helsinkiläisenä rakastuin maatilan poikaan, jouduin ensi kertaa traktorin rattiin ja heinätöihin. Maaseudulle en kuitenkaan haaveile muuttavani – pikemminkin jossain elämänvaiheessa takaisin Kallioon. Heinolan Haapaniemi on joka tapauksessa perheellemme tärkeä paikka huolettomien kesäpäivien viettoon.

Lapsena olin aktiivisesti partiossa, johon palasin Kaskipartion tukiyhdistykseen auttamaan nuoria johtajia retkeilykämpän varainkeruussa. Partion puolustaessani päädyin myös Pakilan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajaksi. Kaikkeen ei aika riitä, mutta ala-asteen vanhempainyhdistyksessä ja koulun johtokunnassa olen ollut aktiivisesti mukana.

Rakastan Helsinkiä ja sen upeaa luontoa – hiihtoretkiä Maunulan majalle ja Paloheinän Haltiapolun reittiä sekä pyöräilyä töihin Keskuspuiston läpi. Rentoudun lasteni salibandy- ja futismatseja katsellen, kirjallisuuspiirissä ihanien naisten kanssa, teatterissa ja kokkaillessa ystävien kanssa. Lasten innoittamana aloitin juuri oman futisharrastuksen HPS:n Queensien joukkueessa. 

Ota yhteyttä!

Sanna

puhelin 040 745 9586

sanna.vesikansa (at) iki.fi