Sanna Vesikansa on mielestäni todella hyvä valtuutettu: inhimillinen, asioihin perehtyvä ja neuvottelutaitoinen. Sannalla on monipuolinen elämänkokemus, tutkijana ja asiantuntijana hän ei jättäydy etäiseksi, vaan tarvittaessa auttaa Pasilan asemalla alaikäisiä turvapaikanhakijoita.

Sanna on syntyperäinen helsinkiläinen ja tuntee oman kotiseutunsa jokaisen kolkan. Sanna on helposti lähestyttävä kaupungin asukkaille ja hänen kanssaan on hauska tehdä töitä, koska hän aina hoitaa oman osuutensa. Sannan kanssa on myös helppo nauraa silloin kun asiat tuntuvat koomisilta.

Anni Sinnemäki, apulaiskaupunginjohtaja

Sanna on jo vuosia ollut minulle korvaamaton tuki ja apu. Yhdessä olemme puolustaneet leikkipuistoja, päiväkoteja ja varhaiskasvatusta. Sanna tekee työtä pienten puolesta täydellä sydämellä. Hänen rautainen asiantuntemuksensa ja periksiantamattomuutensa ovat tehneet tästä kaupungista paremman paikan olla pieni.

Emma Kari, kansanedustaja ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja

Sanna Vesikansa on kaupunginhallituksen jäsenenä ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana huolehtinut, että Helsinki kantaa vastuunsa turvapaikanhakijoista ja että päiväkodeissa on riittävästi paikkoja lapsille. Minä luotan Sannaan!

Ville Niinistö, Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja

Olemme tehneet Sannan kanssa töitä kahdeksan vuoden ajan valtuustossa. Aikaisemmin sosiaalilautakunnan jäsenenä ja nyt kaupunginhallituksessa Sanna on ajanut aktiivisesti heikommassa asemassa olevien asioita esimerkiksi hätämajoitusta paperittomille, parannuksia lastensuojeluun ja yhden luukun palveluja työttömille nuorille. Sanna puolustaa lähimetsiä ja viheralueita, kirjastoja ja näkee asioita myös lähiöiden ja esikaupunkien näkökulmasta. Arvostan Sannan perehtymistä asioihin.

Outi Alanko-Kahiluoto, kansanedustaja

Vuosien kokemuksessa yhteisestä työstä lasten ja perheiden hyväksi voin sanoa, että Sannalla on kaikki mitä erinomaiselta kuntapäättäjältä vaaditaan: sydän ja järki paikallaan sekä kyky käyttää niitä!

Heikki Hiilamo, sosiaalipolitiikan professori

Sanna on erittäin aktiivinen ja ahkera valtuutettu. Sanna tuo aina Pohjois-Helsingin näkökulmaa päätöksentekoon. Olemme puolustaneet Helsingin viheralueita yhdessä Sannan kanssa. Toivon todella, että Sannan valtuustoura jatkuu, sillä tiedän, että Sanna puolustaa minulle rakasta Keskuspuistoa.

Mari Puoskari, kaupunginvaltuutettu

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Niitä hoitamaan tarvitaan ihmisiä, jotka näkevät asioiden ihmisiä toisiinsa kiinnittävät puolet ennen erottavia ja hajottavia. Ihmisiä, joilla on asiantuntemuksen lisäksi sydän ja arvot kohdallaan. Siksipä Sanna on juuri oikea ihminen hoitamaan helsinkiläisten asioita.

Yhteistyö Sannan kanssa on tehokasta, ripeää ja helppoa, vaikka asiat, joiden kanssa olemme painineet ovat vaikeita: ne liittyvät  varhaiskasvatuksen kehittämiseen, kodin ja koulun yhteistyöhön, lasten ja perheiden palveluihin, lasten oikeuksiin, turvapaikanhakijoiden asioihin sekä koululaisten karkotuksiin.  Jos jonkun asiantuntemukseen näissä kysymyksissä luotan, se on Sanna – ehkäpä eniten siksi, että Sanna ottaa selvää, jos ei tiedä, ja hänen verkostonsa lasten ja perheiden hyvinvointiin, varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen sekä ihmisoikeuskysymyksiin liittyen ovat vertaansa vailla.

Sanna kuulee kuuntelemisen lisäksi, ja tuntee osallistavan demokratian menetelmiä teoriassa ja käytännössä.  Kansalaistoiminnan tutkijana ja kehittäjänä pidän todella arvossa sitä, että meillä on Sannan kaltaisia päättäjiä jotka muodollisen asemansa lisäksi ovat osa elävää ja toimivaa kansalaisyhteiskuntaa, aina valmiina mukaan toimimaan, kunhan toiminnan kohde on hyvä ja toiminnan menetelmät eettisen seulan läpäiseviä.

Tärkeää on myös hymy, positiivinen asenne ja ilo. Niitä riittää.

Sanna Valtonentutkija, Helsingin vanhemmat HELVARY ry;n puheenjohtaja

”Tutustuin Sannaan aikoinaan koulun vanhempainyhdistyksen kautta. Jo silloin hän teki vaikutuksen sekä tiedoillaan että toteuttamiskyvyllään. Jos jokin asia jäi Sannan vastuulle, saattoi olla varma, että se hoitui sovitusti. Myöhemmin olen oppinut tuntemaan Sannan paremminkin. Arvostan erittäin paljon hänen monipuolista osaamistaan ja vahvaa paneutumistaan asioihin. Hän todella tietää, mistä puhuu. Eivätkä asiat jää vain puheen tasolle, vaan Sannalla on kyky ja tahto saada asiat tapahtumaan. Sanna on myös humaani, huumorintajuinen ja osaa erottaa harmaan eri sävyt. Se on tärkeää maailmassa, jossa on ihan liikaa mustavalkoisuutta. ”

Johanna Sillanpää, yrittäjä, vanhempainyhdistysaktiivi, Sannan futiskaveri, Länsi-Pakila

Tutustuin Sannaan  1996, kun Sanna oli opettajani valmennuskurssilla. Sanna oli nuori, mutta hänellä oli jo silloin ilmiömäinen kyky hahmottaa kokonaisuuksia, coachata opinnoissa ja luontaiset pedagogiset taidot. Ystävystyimme kurssin aikana.

Sanna on yksi viisaimmista ihmisistä, jonka tunnen. Hänellä on tunneälyä ja hienovireistä kykyä kohdata ihmiset. Sanna osaa tarttua oikeisiin asioihin. Hän on toimelias ja saa asioita tapahtumaan. Hänessä on aitoa johtajuutta ilman ylemmyyttä. Hän on nöyrä, mutta määrätietoinen. Sannalla on hyvä itsetuntemus ja kyky saada ihmiset ympärillään tuntemaan itsensä hyväksi.

Olen ollut yhteyksissä Sannaan, kun olen kohdannut epäkohtia esimerkiksi päiväkotien käytännöissä. Varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana Sanna on saanut aikaan muutoksia näissä kaupunkilaisilta tulleissa aloitteissa. Sanna on positiivinen muutosvoima, jolle kaupunkiympäristön viihtyvyys, demokraattinen lähitekeminen ja ihmisten kuuleminen ovat tärkeitä.

Sanna on viisas, lämmin ja hauska ihminen, jonka arvostelukykyyn luotan täydellisesti. Sanna on tärkeä toimija tasa-arvoisen ja yhteisöllisen kaupungin luomisessa.

Maija Fast, Henkilöstöpäällikkö ja Kannelmäki-liikkeen aktivisti

Johdin Sannan kanssa Kaskipartion vartiota ja sudenpentulaumaa. Sannalle on vuosien kuluessa syntynyt uskomattoman laaja kontaktiverkosto hyvin erilaisiin ihmisiin – varmaankin, koska hän on avoin ja toisaalta aidosti muita kuunteleva ja ymmärtävä ihminen. Hän on paitsi suurisydäminen idealisti, myös yhteiskuntaa ja politiikkaa ymmärtävä realisti, jolla on tarvittavaa sitkeyttä ja pitkäjänteisyyttä toteuttaa tavoitetta yhteisestä, paremmasta huomisesta. Juuri oikeanlainen ihminen valtuustotyöhön!

Marjukka Porvari, ympäristöjohtaja, Sannan ystävä vuodesta 1984

Sannan syntymän aikoihin silloisessa kotikaupungissamme Bonnissa kohistiin Ulrike Meinhofista  – mielestämme toisinaan jopa ylikierroksilla. Kutsuimmekin suloista tyttövauvaa ensin Ulrikeksi.

Annos kapinallisuutta on Sannassa säilynyt. Hän ei niele itsestäänselvyyksiä kritiikittä. Hänellä on ihanteita, unelmia ja jopa utopioita.

Samalla Sanna on kuitenkin suuri realisti. Hän ei vouhota, tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa — ja saa asiat rullaamaan. Kun Jarkko-veli vänkäsi uusia suksia jo ennen joulua, Sanna hymyili vieressä, tuli mukaan kauppaan — ja mitään sanomatta toi itselleen sukset kassalle. Naiset osaavat olla ovelia jo pieninä, kun miehet jyräävät.

Kahden veljen välissä syntynyt Sanna oppi jo kotona tulemaan toimeen miesten maailmassa. Itsestään selvästi hänet valittiin luottamustehtäviin koulussa, partiossa ja ylioppilaselämässä. Opiskelu sekä työ- ja perheasiat ovat järjestyneet sutjakasti.

Sannan isän ja äidin suvuissa on aina lähdetty siitä, että jokainen meistä valitsee itse poliittiset, uskonnolliset ja muut käsityksensä. Toisen vakaumusta on aina kunnioitettu ja yhteisöllisyyttä arvostettu. Jo lähipiirissämme on tunnettuja nimiä eri puolueista — lähes laidasta laitaan.

Vihreät on hyvä ryhmä Sannalle. Ensisijaista politiikassa on usko omaan asiaansa ja taito yhteistyöhön. Sannalla on molemmat ominaisuudet.

Jyrki Vesikansa, toimittaja ja Sannan isä